søndag den 15. september 2013

Vinderkagen til høstmarkedet

For lang tid siden annoncerede min søster at hun havde tilmeldt mig til en lokal kagekonkurrence i Annisse i Nordsjælland. Der skulle være høstmarked ved kirken og det var i dag og som bestilt, så lavede jeg en kage til konkurrencen og sørme om ikke den vandt præmie både for udseende og for smag! Der var ikke så mange kager tilmeldt, meeen alligevel, jeg er da totalt stolt af at den vandt begge præmier :)



Opskriften er fra mine gulerodscupcakes og den er lagt sammen med ostefrostingen og smurt op med den samme. Det grønne græs er en almindelig smør-frosting med vanille og grøn farve. Den er dækket med marcipan, som drillede mig en del, så kanten blev ikke så pæn som jeg gerne ville have den, men det var ok.

Det er simpelthen sånen god opskrift! Den smager dejligt krydret og med struktur fra nødderne, så vil jeg være helt ubeskeden og sige at det ikke er underligt at den vandt ;)

Så blev det alligevel en god søndag, på trods af at vejret absolut ikke ville være med. Hvis der er nogle af jer der er i Nordsjælland næste år ved samme tid, så skal I altså køre forbi til høstmarkedet, det er et SÅ skønt område - udsigt over Arresøen og alt i alt dejlige omgivelser til et marked. Jeg glæder mig allerede til næste år!

mandag den 9. september 2013

Williams robotkage

Nu er det efterhånden en tradition at William får en kage efter hans ønske (eller hans mors) i fødselsdagsgave. Denne gang var ønsket en robotkage og den kom til at tage sig sådan ud:


Jeg gik med mange overvejelser om en robotkage var en stor robot i oprejst form eller hvordan man kunne udfærdige en sådan, men jeg er altså bedst til fantasifulde detaljekager, så jeg kreerede i stedet denne her med mange robot-agtige detaljer, tandhjul og den lille 3d-robotfyr der holder 3-tallet med selskab ovenpå kagen. Jeg synes selv det blev ret godt! William sørgede for at score den lille robotfyr til sig selv inden nogle af de andre børn kunne komme til det, så alene dét var et hit ;) 

Indholdet var af samme skuffe som I tidligere har set med hindbær-creme og chokolademousse, som i LEGO-kagen

Og ellers er det fondantpynt hvor kun fantasien sætter grænser. 




Her er Williams andre kager: 
..fortsættelse følger ;) 

søndag den 8. september 2013

Den heldigste dag!

7 * 9 * 13

Som det meste af landet, var vi til bryllup i lørdags! Min mands bedste ven og barndomskammerat havde sammen med hans kæreste fundet ud af, at det da skulle være dér at knuden skulle bindes og selvom der var tale om lidt kort varsel (et par uger - og indbydelse på sms selvfølgelig), så troppede vi selvfølgelig op og jeg efterkom med glæde brudens ønske om bryllupscupcakes på opsats til lejligheden.



Her er det vanillecupcakes med rabarberfrosting og nederst på opsatsen er det marcipan-cupcakes med hindbærfrosting. De var rigtig flotte på opsatsen og vakte glæde hos gæsterne, så det var dejligt at være med og være vidne til.

Rabarberfrostingen er inspireret af Kitchen Konfidence:
300 g rabarber i tern
2 vanillestænger
113 g usaltet smør (stuetemperatur)
1 pk flormelis (mængden varierer alt efter hvilken konsistens du vil have på frostingen)
Saften fra 1 citron
Skallen fra 1 citron
2½ dl vand

Rabarbertern koges ca. 15 min med vand, citronskal og ½delen af saften, vanille (både korn og stænger - skil evt. kornene med lidt sukker). Sæt på køl. Når det er kølet ned, kan du mixe selve frostingen. Pisk smør og halvdelen af flormelisen på lav hastighed indtil det er ensartet. Tilsæt rabarberjuice og citronsaft og tilsidst flormelis indtil konsistensen er som ønsket.



Marcipancupcakes med hindbærfrosting (inspireret af Sarahs Kager)

Opskrift på marcipancupcakes, ca. 40 minicupcakes eller 20 almindelig størrelse
4 æg
240 g. sukker
2 vanillestænger
250 g. revet marcipan
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør

Forvarm ovnen til 180 grader
Æg, sukker og vaniljekorn piskes til en tyk skummende masse
Mel, revet marcipan og bagepulver blandes sammen
De våde og de tørre ingredienser blandes sammen og det smeltede smør tilsættes
Papirsforme sættes i muffinpanden og dejen fyldes i formene så de er ¾ fulde
Kagerne sættes i den forvarmede ovn og bages i 8-10 minutter for de små og 18-20 minutter for de store cupcakes.
Når kagerne er bagt, afkøles de helt, inden frostingen smøres/pipes på


Her pyntet med fondanthjerter med hvidt glimmerdust og lidt tekst med sølvmaling i toppen. 

Vejret var perfekt og det var en hyggelig dag hvor vi fejrede det smukke brudepar. 

7-9-13-remsen er en folkelig trylleremse til afværgelse af nemesis, som siges straks efter, at man har sagt noget overmodigt. F.eks. "Jeg har da stadig mit gode helbred, 7-9-13".
Trylleremsen 7-9-13 siges ofte i forbindelse med at banke under bordet. Et bank for hvert tal. Hvis man ikke lige har et bord eller blot noget træ i nærheden, kan 7-9-13 også siges i stedet for at banke.
7-9-13-remsen menes at være opstået i begyndelsen af 1900-tallet og eksisterer kun i Norden. Der findes ikke nogen hovedkilde til netop denne talkombination, men det ser ud som om, at disse tre tal er valgt, fordi de hver især har en meget tung symbolik.

søndag den 1. september 2013

Teenagecupcakes

Så var der dømt teenageflip, glimmer og tilhørende skrigeri i mit køkken! Årsagen? Ida fyldte 12 år og ville have Justin Bieber cupcakes og hendes kusine Zenia, fyldte 13 år og var mere til 1 Direction, så der måtte gang i glimmeret og jeg fik afprøvet en ny opskrift på cupcakes uden bagepulver som hævemiddel.


Idas Justin Bieber cupcake skulle være med jordbær. Jeg er ikke så vild med frugtstykker i kagen, så jeg tænkte jeg kunne lave den med blendede jordbær i og jeg fandt en opskrift som viste sig at være udmærket - de smagte i hvert fald rigtig godt!

Her er opskriften fra "En køkkenskrivers dagbog", det er oprindeligt Camilla Plum og Mette Blomsterbergs ideer.

Ingredienser:
200 g. sukker
200 g. blødgjort smør
2 stk. vaniljestang
6 stk. æg, stuetemperede
125 g. hvedemel
25 g. ris-/kartoffelmel/hvedestivelse
30 g. mandelmel (blendede mandler)
125 - 600+ g frugt (bær eller små tern)

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 185 grader.

10 - 12 stk. (ca. 42 mini Cupcakes)

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Kornene mases sammen på bordet med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad.

Pisk vanille, sukker og blødgjort smør hvidt - dvs. det skal blive luftigt som en smørcreme, og sukkeret skal være helt opløst. Hvis man springer over her, bliver kagen tung.

Pisk æggene i ét ad gangen (med piskeris, eller på lav hastighed med elpisker), og sørg for at de er helt optaget i dejen mellem hvert æg. Hvis man springer over her, bliver kagen fedtet, og vil ikke hæve.
- Pisker man for længe, skiller dejen. Hvis det sker, bager man bare cupcakes alligevel, de bliver fine.

Vend mandelmel i dejen.

Frugt:
Hvis der bruges syltet frugt: 2 spiseskefulde af melet drysses over frugtstykker (så den ikke synker til bunds) og vendes rundt.
Hvis frugten skal i dejen: Vend frugten i dejen.
Hvis frugten skal på toppen, hold da frugten tilbage.

Rør mel og rismel sammen, og sigt det over dejen. Vend forsigtigt men hurtigt rundt, til melet er helt fordelt.
Sigtningen betyder lettere dej, og jo mere nænsomt man vender, jo lettere bliver kagen.

Fordel dejen i formene, gerne vha. sprøjtepose, det er nemmere at styre. Det er vigtigt, at der fyldes nogenlunde lige meget i hver.

Dej med frugt: Fyld papirskapslerne helt op, men overfyld dem ikke.
Dej uden frugt: Fyld papirskapslerne halvvejs op. Tryk så frugt/bær godt ned i dejen, så den bliver fyldt helt op med frugt.

Bages ved 185 grader, til kagerne giver efter ved let tryk - ca. 15 - 18 minutter.
Kagerne skal være gennembagt i midten, men behøver ikke at være helt gennembagt i bunden. Det bliver de, når de får lov at sætte sig i formen under afkøling. Kagerne skal blive i formen under afkøling de første 10 min. (hvor de også bliver mere stabile), hvorefter de skal køle af på en rist, så de får lov at dampe af.

Kagerne kan pyntes, når de er kølet helt af. Jeg har pyntet med blåbær/vanillefrosting og glimmerhalløj.

Kagerne holder sig lækre i mindst 5 dage på køl.
Kagerne er fryseegnede.


Her er 1 Direction cupcakes, de er den efterhånden klassiske chokolade-opskrift, med jordbær/hindbærfrosting. 

En hel kasse med teenagehysteri:

torsdag den 29. august 2013

Kobberbryllupscupcakes

Helle og hendes mand havde kobberbryllup i sidste weekend og de havde for lang tid siden forelsket sig i påfugl-topperen fra de bryllupscupcakes jeg lavede for noget tid siden, så de ville gerne have en til deres cupcaketårn ved festen og det fik de da.



Ellers var der dømt mini-chokoladecupcakes med hhv. hindbærfrosting og kaffe/nougat-smag: 


Hindbærfrostingen er den samme genganger som fra Lego-kagen. For lang tid siden så jeg på Pinterest en småkage som var dækket af små "vanddråber". Det så megasejt ud og jeg tænkte at det måtte man kunne bruge senere. Her synes jeg "vanddråberne" kommer fint til sin ret på et blad ved cupcake-roserne. Det laves af gennemsigtigte bolsjer som man smelter og så arbejder med - det er lidt tricky, men som I kan se, kan de lade sig gøre. Note til selv: Bladene skal på til allersidst lige inden servering. Jeg gjorde den fejl at sætte dem på med det samme og så sætte dem i køleskabet til kagerne skulle afleveres. Det gjorde at kondensvand opløste fondanten lidt, så nogle af bladene hang og måtte udskiftes, det var superirriterende, men så husker jeg det til en anden gang!  


Her er choko/kaffe/nougat-kagerne. Jeg var meget i tvivl om hvordan jeg skulle få det der nougat inkorporeret i kagerne, men læste et eksempel hvor de havde bagt cupcaken halvt, og så taget den ud og stukket en klump nougat ned i midten hvorefter den bages færdigt. Så det gjorde jeg - eller i hvert fald på de fleste af dem, for jeg glemte det på den første plade *ih*. På toppen er espresso-frosting med et enkelt hvidt fondanthjerne og så er der drysset lidt kobber ned af én af rillerne. Egentlig så havde jeg en ide om at de skulle pyntes med noget nøddekrokant, men det ville ikke stivne ordenligt for mig, så det kom ikke på. 

Påfuglen blev yndig på toppen af tårnet. 



fredag den 21. juni 2013

Puff, den magiske drage

I dag havde børnehaven sommerfest og der er altid kagekonkurrence. Ikke at jeg regner med at vinde, for det er børnene der bestemmer og det er altid den kage der har mest slik på der vinder. Et af de første år vi var med var der en ridderkage som var megaflot, det år var det muffins med smarties der vandt for alle børnene ville gerne have de der Smarties ;)

Børnehaven hedder "Eventyrhuset" og sikke en masse kageideer der kan springe ud af det navn. Jeg surfede på nettet for at få noget inspiration og kom forbi historien om den magiske drage og ja, det var da en dragekage vi skulle have med!

Billedet er lidt uskarpt for jeg var i så dårlig tid, at jeg måtte
tage billedet derovre og lyset var meget dårligt, sorry. 

Den var nær aldrig blevet til noget, for selvom Puff var ret nem at lave og var klar dagen før, så havde jeg lidt en Tycho Brahe dag med hensyn til kagebagningen! Først havde jeg ikke de rigtige ingredienser (hvad, mit skab plejer at være fyldt med dem..!?). Så synes jeg at jeg skulle afprøve et trick jeg har læst om, som skulle gøre at kagen ikke laver vulkan i midten, men det viste sig at forlænge bagetiden MEGET, så det var en dårlig ide.. Nu var jeg pludselig rigtig meget i tidsnød for jeg kunne ikke nå at køle kagen ned til at dekorere den. Hvad gør man.. man tømmer fryseren, så den kan komme derned. Stress.. Nå så blev den dekoreret men da jeg så lægger marcipanen på og begynder at arbejde med den, revner den midt over. Der var jeg altså ved at gi' op, så ku' det da være ligemeget med den åndssvage kage altså.. Men jeg har dækket det med græs som I kan se, og jeg synes resultatet blev meget godt alligevel.. Pyha.

Nåja og selvom alle var meget imponerede, så vandt den selvfølgelig ikke - det gjorde kagen med vingummibamser på ;) Til gengæld blev den spist - det hele! (det gjorde vingummibamsekagen ikke nåh!).

Indholdet er mudcaken (verdens bedste) og så smurt op med chokolade-smørcreme og fyldt med hindbærcreme som jeg er lidt forelsket i i øjeblikket.

Han er nu meget sød ham Puff når han ligger der og passer på diamanterne.
Nu er han spist, rub og stub og diamanter og det hele.


torsdag den 20. juni 2013

FIAT-kage

Min venindes mand fyldte 40 år og han er helt tosset med FIAT, så han skulle selvfølgelig have en kage med et FIAT-logo. Det der logo drillede mig noget, jeg ville gerne have lavet det i 3d som det ser ud på bilerne, men det er altså bare supersvært og jeg er svær at stille tilfreds, så tilsidst blev det 2d så jeg kunne leve med det.

Jeg kunne ikke selv færdiggøre kagen med flag - da den så ikke ville kunne være i køleskabet, så det har min veninde selv gjort og så sendt mig det her billede fra festen. 

Kagen er med samme hindbær/citron/hvid chokolade-creme og chokolademousse som der var i League of Legends-temakagen. Det smager super godt! Bundene er også de samme chokoladebunde dryppet med Grand Marnier, de smager også godt og er nemme at lave. Gæsterne var efter sigende glade.

Her er kagen indeni før den er dekoreret:

Her er jeg igang med baggrunden for logoet. Det tog mig en time at sætte alle de streger i fondanten.. Der lægges et jævnt lag pipinggel i rød farve hen over basen når stregerne er færdige og så sættes kanten på. 

Endelig færdig, så igang med at rulle marcipan ud til låget.. pyh.

Så er den næsten færdig og så skal værtinden jo så selv sætte flagene på til sidst.