tirsdag den 6. september 2011

Frosting

Det typiske spørgsmål når folk får serveret cupcakes for første gang er "Hvad er det der på toppen". De fleste er vilde med det og så er der de få der synes det er ALT for sødt, og det er måske forståeligt nok når det faktisk består af smør og sukker..Her er den almindelige frosting-opskrift jeg anvender som grundopskrift hver gang:

Frosting (/topping): 
9 dl flormelis
180 g blødt usaltet smør
1 dl lun mælk
3 tsk vanillesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme. OBS tilsæt mælken lidt ad gangen og se efter hvordan konsistensen af frostingen bliver undervejs. Du kan ikke bruge saltet smør, det ændrer smagen markant.

Det er en super lækker og nem frosting. Hvis du ikke laver swirls, så behøver du kun halvdelen af ovenstående mængde til 12 cupcakes. Hvis du laver store swirls, så skal du bruge det hele, der går ret meget frosting til dem.

For at få noget mere smag på frostingen kan du tilsætte f.eks. 2,5 dl kakao (kakaofrosting) eller udskift mælken med:
- ekspresso eller stærk kaffe (stuetemperatur!)
- saften fra jordbær, blåbær eller andre bær du har ved hånden
- saften fra appelsin eller citron (jeg plejer at koge det ind, så bliver smagen kraftigere og lidt sødere for citronernes vedkommende).

Kun fantasien sætter grænser, men husk at frostingen er meget sød og kagen skal derfor helst ikke være alt for sød, den må gerne være LIDT bitter eller syrlig - se f.eks. opskrifterne på citroncupcakes eller guinness-baileys cupcakes.

Farve 
Når jeg farver frostingen her, bruger jeg pastafarver, som er madfarve man køber hos f.eks. Specialkøbmanden eller kagebutikken.dk. Det er spiselige farver som man kun bruger meget lidt af for at få farve i frostingen. Til den lyserøde anvender jeg f.eks. den mængde der kan være på enden af en tandstik. Hvis man er ny i indkøb til cupcakes og andre kager, kan det godt svare sig at købe et startsæt med f.eks. 8 farver, da de i enkelt-indkøb, godt kan være ret dyre. Man behøver ikke anvende pastafarver,

Moccafrostingen indeholder ikke farve, det er ekspressoen der gir' farven.
LAD VÆRE med at bruge frugtfarver, de er svære at arbejde med og får tit frostingen til at skille.Her er det mocca-frostingen og jordbærfrosting på chokolade cupcakes. Især moccafrostingen er jeg ret glad for. Det her er nogle af de allerførste cupcakes jeg lavede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar