søndag den 16. juni 2013

Oscars LEGO-kage

Vores gode venners charmetrold Oscar fyldte 1 år og mor havde ønsket sig en LEGO-kage til ham, inspireret af et billede hun havde fundet på nettet - så det fik han:Jeg har fundet en opskrift på nogle gode og nemme chokolade-lagkagebunde, de er fra Rebeccas kager. De er supernemme at lave og smager fantastisk. Dog skriver hun hverken fremgangsmåde eller bagetid, så her får i hvad jeg gjorde:

Bunde:
6 spsk kakao
250 g mel
300 g sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg
250 smør (smeltet)
2½ dl kærnemælk (kan erstattes med alm mælk)

Pisk æg og sukker luftigt, kom skiftevis de våde og de tørre ingredienser i. Si gerne melet i, det giver en mere luftig tekstur. Mine bagte jeg ved 180 grader i 12-14 minutter. De skal nok have lidt mindre tid hvis det er en almindelig lagkage-springform du bruger. Denne mængde giver 3 bunde i 24 cm springform.

Fyldet var en hindbærmousse, som er inspireret af Mette Blomsterbergs opskrift, som hun har brugt i en bryllupskage engang. Den kræver lidt forberedelse, men resultatet er SÅ lækkert.

Hindbærcreme:
300 g hindbær
1 vanillestang
125 g sukker
Saft samt revet skal af 1 økologisk citron (eller limefrugt)
½ liter piskefløde
100 g god hvid chokolade
4 blade husblas

Hindbær koges i 15 minutter uden låg med sukker, vanillekorn, vanillestang, citronskal og -saft. Si kernerne fra og stil i køleskabet.
Husblas lægges i blød ½ time i koldt vand.
Hak den hvide chokolade og kom i en skål.
Piskefløden varmes op til nær kogepunktet (ca. 80 grader). Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet og du har en ensartet masse. Tilsæt resten af den varme fløde under omrøring.
Husblas vrides for vand og tilsættes den varme fløde/chokolademasse. Rør indtil husblas er opløst.
Tildæk cremen med film. Filmen skal helt ned og røre overfladen og lægge op ad skålens sider. På køl til næste dag.
Den kolde creme piskes let med håndmikser og så tilsættes den kolde hindbærmasse. Pisk til du har en ensartet masse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar