tirsdag den 11. september 2012

Karamel-cupcakes


Jeg har opdaget noget der hedder dulce de leche. Det er genialt til kager. I princippet er det kondenseret mælk på dåse som man så koger i 3 timer, så tryller det sig om til en lækker karamel-masse der er super god til kager og desserter. Jeg har ladet mig fortælle det er meget udbredt i Sydamerika og også i Rusland. Måske er det bare os der er bagud..? :) I hvert fald gav det en rigtig god karamel-cupcake!


Opskriften er fra Hummingbird Bakery. Jeg vil lige sige, at jeg allerede i bage-fasen studsede over hvor meget sukker der skulle i opskriften, når der nu også skulle dulce de leche i, som også er meget sødt. Hvis jeg skal lave dem en anden gang, tror jeg at jeg halverer sukkermængden, det mener jeg godt den kan klare. Det kan godt blive en tand for sødt med både dulce de leche i dej og i frosting.

Opskrift til 12-16 cupcakes:
80 g usaltet smør
280 g sukker (jeg ville nok nøjes med halvdelen..)
240 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 store æg
2½ dl sødmælk
½ tsk vanilleessens (jeg bruger altid rigtig vanille i stedet, her brugte jeg kornene fra 1 god stang vanille)
150 g dulce de leche

Frosting:
500 g flormelis
160 g usaltet smør
½ dl sødmælk (lun)
100 g dulce de leche

Opskrift:
1. Rør smør, sukker, mel, bagepulver og salt sammen i en skål, på lav hastighed til det ligner krummer.
2. Slå æggene ud i en kande, tilsæt mælk og vanille(essens) og rør det sammen.
3. Hæld langsomt det meste af æggemassen op i 'krummerne' mens maskinen kører på lav hastighed. Skru nu op på middel hastighed til dejen er glat.
4. Skrab skålens sider ned, tilsæt resten af mælk/æggeblandingen og dulce de leche. Rør på middel hastighed til dejen er ensartet.
5. Fyld formene 2/3 op med dej og bag dem i 18-20 minutter ved 190 grader. De er færdige når de er gyldne, du kan evt. teste med en træpind der stikkes i og kommer op ren. Kagerne køles først af i formene et par minutter og køler derefter helt af på en bagerist.


Frosting:
Rør flormelis og smør sammen med den elektriske mikser til blandingen er grynet og uden store klumper.
Tilsæt langsomt mælken mens mikseren kører på lav hastighed.
Skru op til høj hastighed og pisk til blandingen virker let og luftig.
Tilsæt dulce de leche og pisk det glat.
Pipes eller smøres på kagerne når de er kølet HELT af.5 kommentarer:

 1. Wow, de ser godt nok lækre og inbydende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de var også et stort hit på arbejdet ;) Jeg synes de hævede rigtig pænt og karamelsmagen er så fin med det der dulce de leche.

   Slet
 2. Øhm ved godt det er længe siden du har blogget den opskrift, men er lige faldet over den. Ved ikke om mig der ikke kan læse, men skal dulce de leche koges i 3 timer før man lave cupcake af det???

  SvarSlet
 3. Hej Camilla, kondenseret mælk skal koges i 3 timer i dåsen for at blive til den der karamelmasse som kaldes dulche de leche. Jeg tror også godt du kan købe det færdigt hvis du ikke gider bruge tiden på det, men jeg ved desværre ikke hvor.

  SvarSlet
 4. Okay takker for svært, jeg må bare finde min tålmodighed frem og gå i gang ;)

  SvarSlet