søndag den 11. januar 2015

Frost kage (igen)

En anden af weekendens kageprojekter: Frost-kage til vores venners datter Hannah. Det var efter forældrene havde set den sidste Frostkage, så ændrede "bestillingen" sig fra en My Little Pony-kage til Frost og med en 4-årig og en 7-årig herhjemme, så kan jeg SAGTENS forstå det :-D


Denne gang er jeg ikke helt tilfreds med Olaf. Han bliver bedre næste gang, det lover jeg, jeg har 2-3 ønsker på Frostkage i pipeline. :) :) 


8 kommentarer:

  1. Hvor er det bare en flot kage! Hvordan har du lavet det blå is der er på toppen af kagen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine! Tak for ros :) det blå ovenpå er isomalt tilsat lidt blå pastafarve.

      Hilsen
      Lise

      Slet
  2. Hej. Ja den er virkelig en flot kage! Du skriver du har lavet det blå is af isomalt men hvordan har du lavet isomalt? ;) hilsen Linda

    SvarSlet
  3. Hej Lars, det letteste er at anvende det her https://vildmedkager.dk/diverse/180-sk-klar-tempered-isomalt-uden-farve-125g.html
    Det skal bare smeltes i f.eks. microovn (glas eller keramik-skål!, det bliver meget varmt!). Tilsæt lidt pastafarve. Hældes ud på en overflade der kan tåle det og som det kan komme af igen, f.eks. en silikonemåtte til formålet og så glatter jeg det ud med en almindelig spartel hvorefter jeg løfter/knækker det af i passende størrelser som jeg vil have det. Det er ret skrøbeligt at arbejde med!

    SvarSlet
  4. Jeg vil gerne bruge isomalt. Og har købt det til en kage. Men da jeg Google de opskrifter stod der et sted at det ikke må komme på køl - da det kan smelte. Hvordan gør du? Kagen skal jo på køl indtil den skal spises.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kristine, så vidt muligt laver jeg isomalten umiddelbart før kagen afhentes og i mange tilfælde er frostkagerne til børn i chokoladekage med hindbærsnørcrene, som ikke behøver at være på køl. Den færdige isomalt kan godt være på køl nogle timer uden at smelte men den kan også godt blive lidt mat i det.

      Hilsen
      Lise

      Slet
  5. Har du en opskrift på kagen? Mangler en god opskrift på bunde som ikke falder sammen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia, til de lyse bunde anvender jeg ofte bare opskriften på drømmekage fra Arla - dog reducerer jeg ofte sukkermængden eller erstatter lidt af melet med mandelmel. Den fungerer rigtig fint som bunde, men du skal for det første piske æg og sukker tilstrækkeligt og så skal du være FORSIGTIG når du rører melet i og sidst men ikke mindst - ikke åbne ovnen før helt til sidst. Så burde du have gode forudsætninger for at få bunde der ikke falder sammen.

      Slet