mandag den 2. marts 2015

En fest med hjerter og glimmer


Klara er så heldig at hendes mor har fået hele TO kager til hende til hendes 10 års fødselsdag. Nu er det jo heller ikke så tit man fylder rundt! Den først er her

Indholdet er det samme - chokoladekage med chokolademousse - men denne gang skulle det ikke være en prinsessekage men en fest der passede til at få 20 klassekammerater på besøg og så med hjerter, stjerner og glimmer! 

Pynt er fondant og lidt isomalt samt royal icing i kanten. 

søndag den 1. marts 2015

Violetta cupcakes



Jeg er altid på udkig efter en ny god vanille-cupcake-opskrift og jeg har fundet et par stykker synes jeg, nu har jeg fundet en til. Den er rigtig god men kræver lidt mange ingredienser synes jeg. Kagerne bliver meget lyse i det fordi man ikke bruger æggeblommerne. De er både dejlig luftige og bliver ikke så nemt tørre dagen efter (hvis opbevaret korrekt). 

Opskrift, 12-18 stk.
240 g mel 
175 g sukker
1/4 tsk natron
1 tsk bagepulver
160 g smør, stuetemperatur
3 æggehvider
kornene fra 1 stang vanille
1 dl creme fraishe
1½ dl sødmælk 

Bland de tørre ingredienser og kom så smørret i. Rør i mixeren på lav hastighed til smørret er fordelt, kom derefter de øvrige ingredienser i og rør til massen er ensartet. Pas på du ikke rører for meget da du så får en tung kage i stedet for en let! 

Bages ved 170 grader i alm. ovn. 18-22 minutter alt efter mængden i formene. De falder en smule sammen når de kommer ud. Hvis de falder meget sammen er det sandsynligt at du ikke har bagt dem nok. Tjek med en træ-tandstik eksempelvis, men forsøg at lade være med at åbne ovnen de første 15 minutter. 




Violetta-kage

De små piger skal allesammen have Frost i øjeblikket - de lidt større piger elsker Violetta. Bare rolig, jeg vidste heller ikke hvem det var første gang jeg fik forespørgslen, men det handler om teenage-tøse ting og musik. Kagen kom til at udtrykke det sådan her:



Indholdet er yndlings chokoladekage med appelsinsmørcreme. Alt pynt er fondant.
Billedet er så taget sekundet FØR jeg ved et tilfælde opdagede, at mor var kommet til at skrive at Thea blev 8 år, når hun faktisk blev 9 år, så jeg måtte lave sidste-øjebliks rettelser inden hun hentede kagen.

Den var efter sigende et hit i klassen.

lørdag den 21. februar 2015

Hyldest til den tykke mave

Man har kun "lov" til at være tyk af én årsag, nemlig den her


Heldigvis har veninder til vordende mødre adopteret den der tradition fra USA hvor man fejrer den kommende baby (og mor) lidt før fødslen med gaver og ikke mindst - kage. Min første babyshower-kage var til min svigerinde for ikke så længe siden og med til hendes babyshower var en veninde, som så fandt på at glæde hendes anden veninde med den her.

Som det ses af farven er det en dreng der ventes. Indholdet af kagen er præcis det samme som til min svigerindes.

Det er så hyggeligt at lave de der kager, det minder måske lidt om da jeg ventede mine egne piger og så den lille babyfod og sidst men ikke mindst at man får lov at "designe" en kjole. Jeg vinder nok ikke nogen "fashion-forward" priser, men det er superhyggeligt og jeg håber den kommende mor blev ligeså glad for kagen som jeg var for at lave den til hende.


torsdag den 19. februar 2015

Chefkage

Min chef havde fødselsdag og spurgte mig om jeg i den anledning ville bage en kage til mine søde kolleger og det vil jeg jo altid gerne, så jeg planlagde straks en fler-etager-ting til at overraske hende med.

Den skulle have "noget med kaffe" for hun er kaffeelsker ligesom mig, men da der er flere kolleger der ikke er til kaffe, skulle det være noget man kunne vælge fra på kagen når man spiser den, så det endte med at være en blomsterkant i espressofrosting.


Indholdet er chokoladebunde og limemousse, den var dejlig frisk. Toppen er dækket af chokoladefondant og pyntet med royal icing og så er der top-sløjfen i fondant. 

Vejrguderne bestemte sig så for at drille, så det endte med, at chefen sad i en snestorm i Istanbul og ikke kunne komme hjem og så måtte vi spise kagen uden hende! Den smagte nu godt alligevel ;) 

Jeg øver mig fortsat i piping med royal icing, her lidt forsøg på overpiping. 




tirsdag den 17. februar 2015

Fastelavn er mit navn - hvem går løs på kagen?

Weekenden bød på udklædning og tøndeslagning. Jeg valgte at tage den her med til festen:


En fastelavnstøndekage! Den tog kegler, men ingen turde gå løs på den ;) 

Det var en kagekollega på et af de kageforums jeg følger som havde lavet en tilsvarende og det synes jeg bare var en SÅ god ide, så det blev jeg nødt til at prøve til fastelavnsfest. Træstrukturerne er rimelig nemme at lave, men katten tog lidt tid at skære ud og skære til. 

Indholdet er den fantastiske mudcake og alt pynten er fondant. 



tirsdag den 3. februar 2015

Klokkeblomst-kage

Jeg elsker eventyrkager og på den her fik jeg lov at gå amok fordi den var til Freyas børnehave i anledning af hendes 4-års fødselsdag, så der skulle jo gerne være en masse at kigge på - og ikke mindst så hvert barn kunne få noget pynt på tallerkenen.

Sikke en masse ideer jeg havde til hvordan en klokkeblomstkage kunne se ud og de er bare så mange flotte kager hvor dekoratører har lavet hendes hus eller den der flod der deler sommer/vinterlandet i "vingernes hemmelighed" (som er en virkelig sød film).

Jeg endte på den her


Klokkeblomstfiguren øverst er fra Bullyland. Jeg er stadig ikke stærk nok i menneske-figurer til at jeg vil sætte dem på kagerne, men det skal nok komme. 

Ellers er det jo Sommer- og vinterhaven fra Ønskelandet. Se lige ham larven, blev han ik' meget sød og den skeløjede bi er jeg også lidt glad for. Den har ingen brod, det var den for sød til ;)

Indhold er "klassens-time" chokoladekage i lidt tykke bunde med jordbærmousse imellem. Fødselsdagsbarnet elskede kagen, men var ikke så vild med jordbærmoussen. Mine unger spiser bare pyntet og lader kagen være, så det er ok med mig..