tirsdag den 27. maj 2014

Påfuglecupcake how-to

En af de mere populære dekorationscupcakes jeg har lavet er påfuglecupcaken. Det er ikke noget jeg har fundet på, det er noget jeg har set på nettet et sted, men jeg går højt op i at få den til at blive virkelig detaljeret og med god højde på, så den kan pynte toppen af f.eks. et tårn med bryllupscupcakes.Her kommer en serie billeder der viser hvordan den laves:

Indfarv noget fondant. Her grøn og blå og så har jeg fundet den metalfarve frem jeg skal bruge (kobber eller "dark gold"), samt de dråbeformede udstikkere som "halefjerene" laves af.


 Udrul fondanten til ca. 1 mm. og udstik de små i den ene farve og de store i den anden farve. Den lille pensles med en lille smule vand og lægges ovenpå den store.Vend udstikkeren om og brug bagenden til at lave en markering i den øverste dråbe, den danner rammen for hvortil der skal males med metalfarven.
Mal kanter og markeringen med metalmalingen eller anden maling du ønsker. Pas på med at male med pastafarver direkte på fondanten, det tørrer meget langsomt.Det resterende blå område har jeg valgt at give lidt blå glimmer. Det kunne også være lidt pearl dust hvis man lyster.

Her var det så at koncentrationen tog over og jeg glemte lidt at tage billeder af alle trinene, men du kan se at jeg har lavet flere udgaver af hovedet fordi jeg former flere, for at se hvilken der bliver bedst og for at give plads til fejl, som at penslen smutter når jeg maler øjnene osv. Jeg har malet næbbet og brugt nogle blomster-støvdragere som hovedpynt. Til kobberbryllup-versionen har jeg malet dem i kobber først. Hovedet og halefjerene får lov at tørre natten over. Hvis du kan stikke en pind i hovedet og sætte den i noget flamingo så den kan tørre oprejst, så holder den formen bedst.
Selve cupcaken laves med god højde på frostingen og så sættes først hovedet på og så bygges fjerene faktisk bagfra halen op helt op til halsen. Det er svært at få overgangen fra lodret til vandret til at blive pæn, men bliv ved med at justere halefjerene til du er tilfreds med hvordan det ser ud.Ingen kommentarer:

Send en kommentar