torsdag den 28. marts 2013

Appelsincupcake med appelsinfrosting


Påsken står for døren. Der må appelsincupcakes til. I miniform, for det var til da vi skulle i legeland i Slangerup (anbefalelsesværdigt i øvrigt), så det skulle være til ungerne når de skulle have lidt ekstra energi indenbords. De legede fra kl. 10 til kl. 14.30, så der blev fyret noget energi af, skulle jeg hilse og sige. 

Opskrift på 36 minicupcakes: 

4 dl mel
2 ½ dl sukker
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
2 store æg 
1 stang vanille
2-3 appelsiner (du kan udelade friske appelsiner og bare bruge appelsinjuice)
125 g smør (stuetemperatur) - jeg brugte margarine, idet der var en mælkeallergiker med - hans cupcakes var så toppet med appelsin-glasur.

Forvarm ovnen til 175 grader.
1. Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive. 
2. Skallen rives af 2 appelsiner, saften presses af dem til du har 1,25 dl appelsinjuice
3. Bland smør, sukker, æggeblommer og vanilje i en skål til blandingen har en cremet konsistens.
4. Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål og tilsæt den gradvist under omrøring sammen med appelsinjuicen.
5. Æggehviderne vendes i dejen.
6. Fyld dejen i muffinsforme til disse er ca. ½ fulde.
7. Bag kagerne på midterste ovnrille i ca. 15 minutter eller indtil man kan stikke en tandstik i midten kagerne uden dejen klistrer fast.
8. Lad kagerne køle af på en bagerist og pynt de kolde appelsincupcakes med appelsinfrosting.

Appelsinfrosting:
125 g usaltet smør 
250-300 g flormelis
ca. ½ dl. friskpresset appelsinsaft
revet skal af 1 (økologisk) appelsin

Pisk ingredienserne godt sammen. Variér mængden af appelsinjuice og mængden af flormelis til du opnår den konsistens du ønsker til dekorering af kagerne. Jeg har brugt likøræg og dronningemandler til pynt på toppen. 

Jeg har noteret mig at frostingen smager væsentlig mere af appelsin på dag 2, fordi der er skal i som afgiver smag over tid. Selve kagen er fortsat dejlig luftig og fugtig på dag 2 (og 3!). 

God Påske! 

Tak til Cupcakeopskrifter for inspiration. Der er også en webshop man kan besøge. 

2 kommentarer:

  1. Jeg faldt over denne opskrift og har lige bagt dem til min påskefrokost i morgen Har selvfølgelig prøvesmagt en her til aften. Uhm siger jeg bare, de var alt besværet værd. Nu bliver det spændende at høre hvad familien synes i morgen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kristina! Jeg har selv haft dem med på arbejde i dag, de var et stort hit! Håber din familie også kan li dem :) rigtig god påske!

      Slet