onsdag den 9. januar 2013

Er du klar: Guinness-Baileys-cupcake!Så skulle der ske noget nyt. Jeg har googlet cupcake-blogs i nogle dage for at se om der var nogen der havde gang i noget spændende og så talte kollegerne på arbejdet pludselig om Baileys og hey, det må da kunne bruges til en cupcake! Jeg fandt en der på en blog var faldet i svime over at have prøvet en Guinness-Baileys-cupcake, så nu er den her på dansk, hvis du tør! ;) 

Opskrift:
Den har fyld af chokolade-ganashe så den tager lidt ekstra tid at lave.

Guiness-chokolade-cupcakes:
2,5 dl Guinness (eller anden 'stout' øl)
230 g usaltet smør
100 g kakao pulver 
260 g mel 
260 g sukker
1½ tsk bagepulver
1 knsp salt
2 store æg
2 dl creme fraiche 

Baileys ganache fyld: 
240 g finthakket chokolade - jeg bruge 55% 
2 dl piskefløde 
30 g smør
2 tsk Baileys Irish Cream 

Baileys frosting:
230 g usaltet smør, stuetemp.
250-300 gram flormelis - mægden varierer med den konsistens du gerne vil have på frostingen. 
4-8 tsk. Baileys - jo mere des bedre, siger jeg bare..

Ca. 24 Cupcakes: 
Opvarm ovn til 180 grader C. Klargør to cupcake-pander med holdere. 
Smelt smør i en gryde og tilsæt Guinness. Tilsæt kakaopulveret og pisk det sammen indtil det har en ensartet masse. Tag det af varmen og lad det køle lidt ned. 
Bland mel, sukker, bagepulver og salt. 
Piske eg og creme fraiche sammen. Tilsæt øl-smør-mix og rør det sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det hele sammen til det har en ensartet struktur.  
Fyld cupcake-holderne 2/3 op. Bag dem i ca. 16-17 minutter, indtil en tandstik kommer ren op. Pas på med ikke at bage dem for meget, da de så tørrer ud. Lad dem køle i panden de første 5-7 minutter, tag dem derefter over på en rist og lad dem køle HELT af før du begynder med ganashe og frosting. 
completely.

Ganache-fyld: 
Kom den hakkede chokolade i en skål. Opvarm piskefløde i en lille gryde indtil det når kogepunktet (simrer), hæld det over chokoladen. Lad det stå et øjeblik og pisk så til det er ensartet lækkert. Hvis chokoladen ikke er helt smeltet, kan du sætte skålen over et vandbad eller i microovnen et øjeblik (!), men vær forsigtig med det. Tilsæt smør og Baileys og rør det sammen. 
Sæt ganashen til side så den køler af, evt. i køleskabet. Husk at røre i den hver 10. minut for at sikre at den køler ensartet. Den skal have lov at køle til den har konsistens til at blive pipet i cupcaken. 
Skær imens huller i toppen af cupcakene og når ganashen er klar, kom det i en pose med en åben tyl og fyld hullet med chokolade-ganashe.


Frosting: 
Kom smørret i en skål og pisk det i 2-3 minutter. Tilsæt gradvist flormelis indtil det er godt blandet sammen. Tilsæt nu Baileys indtil det har den konsistens og smag som du ønsker. Pynt evt. med smeltet chokolade som her, eller hvad din fantasi nu rækker til.Lækker, lækker, lækker. Smager bedst frisk da ganashen sætter sig lidt når kagen har været i køleskabet. Guinness-Chokolade-kombinationen er virkelig god og tilpas fugtig. God fornøjelse.


Tak til Smittenkitchen.com for inspiration.

4 kommentarer:

 1. Mmmm - de lyder skønne! Jeg ved ikke helt med Guinness-smagen, men Baileys, uh - det kan kun være godt :o)

  SvarSlet
 2. Hej Camilla. De smager virkelig godt. Guinness-smagen kommer sådan set ikke til udtryk i kagen, det giver den bare en rigtig god fugtighed og måske en lille smule bitterhed til at spille op mod den søde frosting. Det virker virkelig godt! Jeg synes det lød så besynderligt og lidt sejt, så jeg blev nødt til at prøve. ;)

  SvarSlet
 3. Så for saaaten de er gode!
  Jeg har varieret lidt i frosting-opskriften, og brugt kun det halve smør. Derudover har jeg undladt ganaschen. De bliver de bestemt ikke mere kedelige af!
  Er det ok med dig, at jeg ligger opskriften ind på min egen blog? (annikager.wordpress.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med dig, tak jeg er glad for at du kunne li' dem! Du er velkommen til at bruge den på din blog, jeg vil selvfølgelig blive glad for en henvisning men det er op til dig :)

   Slet