mandag den 13. april 2015

Dåbskage i uglens tegn


Min tidligere kollega har fået en lille nuserpige som skulle døbes i weekenden. Festen skulle holdes i mørkelilla farver så det bad hun om gik igen på kagen.
Jeg har i et stykke tid gerne ville lave en uglekage, jeg synes de er så søde, så her var lejlighed til det.

Indholdet er lyse (drømmekage)bunde med reduceret sukkermængde og lidt mandelmel i for struktur - jeg kan godt li der er lidt at tygge på. Bundende er dryppet med Grand Marnier. Fyldet er først en chokolademousse lavet med belgisk chokolade (54%) og så Blomsterbergs blåbærmousse - som jo så bliver lilla, det synes jeg var en fin detalje.

Chokolademousse
200 g god chokolade
½ l fløde
Hak chokoladen, varm fløden op til ca. 80 grader, skal ikke koge. Hæld ½-delen af fløden over chokoladen. Lad det stå 5 minutter uden at røre. Rør det godt til det har en ensartet struktur og massen er blank. Tilsæt resten af fløden. Læg film over så det rører overfladen og forhindrer kondensvand i at løbe ned i massen. Køl HELT af - gerne natten over. Pisk op inden det kommes i kagen.


Blåbærmousse (Blomsterberg)

250 g blåbær
2 vanillestænger
125 g sukker
Saften og skallen af 1 lime frugt
Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.

½ liter piskefløde
150 g. god hvid chokolade
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde, stive creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Kan anvendes direkte i kagen med det samme.

Alt pynt er hjemmelavet i fondant og græs samt blomsterranker er royal icing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar