lørdag den 13. april 2013

Mors Dags Cupcake


I år er det den 12. maj du skal sætte kryds ved. Husk det nu! Hvad med sånogle fættere her på bordet til eftermiddagskaffen? Det kan da kun bringe lykke. Det gjorde det i hvert fald hos min mor, selvom det var lidt tidligt. Hvad hun ikke må stå model til altså.. ;) 

Bunden er denne gang en sandkage eller en poundcake. Det vil jeg ikke vælge en anden gang, for den blev for tung i kagen. En cupcake skal ikke være for tung eller for sød, for så bliver det hele for meget, med den lidt tunge og meget søde topping der som regel er på. 

Først er cupcaken dækket med en lyserød glasur. De hvide swirls er en vanillefrosting lavet med en Wilton 30 tyl og så er der skrevet bogstaver med en Wilton 3 tyl. Optional pynt med sukkerkugler i forskellig farve og størrelse. Ved siden af lavede min mand en klassisk sandkage af den samme dej som cupcaken fik til bund, og det var en virkelig lækker sandkage, så den kan I godt få opskriften på. 

Virkelig god sandkageopskrift, fra Tørsleffs husmoder Service (!?):
500 g smør/margarine (stuetemp.)
500 g sukker
500 g hvedemel
8 æg
½ tsk bagepulver
3 tsk vanillesukker (Vi brugte 2 ægte vanillestænger)

Sukkeret røres med smør/margarine. Tilsæt æggene et ad gangen. De tørre ingredienser blandes og tilsættes lidt efter lidt. Dejen fordeles i 2 smurte 1 liters forme (rugbrødsform) og sættes i en kold ovn. Bagetid: 75 minutter ved 165 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar