søndag den 13. oktober 2013

Prinsessen der kom for tidligt til ballet..

Nogle gange går kalenderen oppe i hovedet ud af sync med den i telefonen.. Denne gang fik jeg bagt kager og lavet pynt til den store guldmedalje og da jeg så skal til at samle kagen, vil jeg lige tjekke om jeg har adressen osv. og opdager så til min skræk at det først er NÆSTE uge jeg har en aftale om at levere en kage til en lille prinsesses fødselsdag.. Hvad gør man så? Man kan bruge sin Facebook side til at høre, om der ikke er nogen der står og mangler en kage til en prinsesses fødselsdag, for kagerne kan jo ikke holde sig en hel uge alligevel og jeg har ikke fryserplads til dem. Der var en vinder og så kunne jeg få lov at pynte hende færdig så hun kunne komme afsted til sin fest.


Jeg skulle bruge en børnevenlig chokoladekage og hvad kan være mere børnevenligt end en "klassens time kage" - originalt, jeg ved det:

Til 25x30 form:
250 g blødt smør
350 g sukker ( ca. 4 dl )
4 æg
500 g mel ( ca. 8 dl )
4 tsk. bagepulver
1 dl cacao
3 tsk. vaniliesukker
3 dl mælk

Sukker og smør piskes luftigt. Æggene tilsættes ét ad gangen. De tørre ingredienser sies sammen og tilsættes skiftevis med mælken. Bages i nedre del af ovnen ved 170 grader i en time.

Jeg skar den igennem et par gange og lagde den sammen med en almindelig chokoladefrosting (flormelis, usaltet smør, lun mælk og kakaopulver). Modtageren var efter sigende meget glad både for smag og udseende, så det bliver samme opskrift igen i næste uge!

Jeg kæmpede lidt med draperingen omkring livet på hende, den blev ikke helt efter ønske, men fin alligevel. Nu har jeg jo en uge mere at øve mig i..

Ta-ta.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar