søndag den 19. maj 2013

Prinsessekage


Min store pige fyldte 6 år fredag og ville selvfølgelig gerne have prinsessekage til når kammeraterne kom på besøg for at fejre hende. Eller - faktisk vil hun gerne have alle de kager jeg laver på skift og jeg tror hun kan spise en hel pakke fondant selv hvis hun ellers fik lov og her var der i hvert fald mulighed for at få noget sukker indenbords! Hun skulle selvfølgelig have det der stykke med lyserøde flæser da vi skulle skære ud og hun spiste også alt dukkens "tøj".. :) Hun havde en god dag. 

Indholdet er 2x chokoladekage lagt sammen med og opsmurt med kakaofrosting. I bunden er en mudcake, som vist er navngivet "Death by Chocolate" af en blogger der hedder Danca (fotograf i øvrigt). Hun skriver på sin blog at det er verdens bedste kage, men det er det ikke, for den har jeg lavet ;)

Opskrift (mudcake):

220 gram mel 
400 gram sukker 
125 gram kakao  
2 tsk. natron
1 tsk. salt
1 vanillestang

Alle disse ingredienser blandes sammen og så tilføjes
2 æg
5 dl varmt vand
2,5 dl olie

Det hele røres godt sammen og smides i en form (gerne en springform) og bages i ovnen 60 til 75 minutter på 175 grader. Min var altså meget lang tid om at blive færdig, måske så lang tid som 1½ time (?). Det er en meget flydende dej. Kagen er meget fugtig, også færdig. Den holder sig fugtig og lækker i dagevis. Den er dog ikke så børnevenlig og den bliver næsten sort pga. den megen kakao man kommer i. 

Hvis du bruger en springform, så benyt dig af "viskestykketricket". Et vådt viskestykke, stadig let dryppende, vikles omkring springformen. Det plejer at kunne holde sig selv. Det hjælper til at kagen ikke bages så hårdt ved kanten først og dermed laver en vulkan på midten af kagen efterfølgende. Tricket forlænger bagetiden noget. Wilton har lavet et slags bånd med velcro til at sætte om, det er smartere og måske lettere med selvfølgelig dyrere end viskestykket ;) 
Test altid kagen ved at indsætte en tandstik - eller grillpind - i midten af kagen. Når den kommer ren ud, er kagen færdig. 

Den anden opskrift og den anden halvdel af kagen kom fra Annes KageKrummer. Ud fra en søgning på en børnevenlig chokoladekage. I princippet handler det vist bare om at komme mindre kakao i.. Næste gang vil jeg lede efter en der rent faktisk indeholder chokolade, men jeg var ved at løbe tør for tid.. 

Opskrift II: 

100 g smør eller margrine
3 dl sukker
2 æggeblommer
3 dl mel
2 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 vanillestang
1½ dl kogende vand
2 stiftpiskede æggehvider 
Det hele røres sammen og til sidst vendes de stiftpiskede hvider i.
Bages ved 175 i 50-60 minutter.


Jeg turde ikke skære mudcaken igennem fordi den var så fugtig, så jeg var bange for at den bare ville fedte rundt, men den anden skar jeg igennem og så er der lagt kakaofrosting imellem lagene og det er kagen også smurt op med, efter at kugleformen er skåret til med en savtakket kniv. 

Selve kagen var et stort hit udseendemæssigt, men som sagt var den der mudcake ikke så børnevenlig ifølge de 7 børn vi havde på besøg. Ingen kommentarer:

Send en kommentar