torsdag den 1. januar 2015

Nytårsmenu

Det store spørgsmål hvert år er hvad skal menuen være til nytår - hvis man da ikke bestiller udefra - man kan nu efterhånden få nogle virkelig flotte og delikate menuer til rimelige penge fra catering firmaer over hele landet. Vi kan altså bedst lide at gøre alt arbejdet selv, selvom det ikke sjældent er væsentlig dyrere, så er tilfredsstillesen altså bare gennemført når det hele klapper.

Her er vores menu til inspiration:

Forret
Oksetartar af oksemørbrad a la Gastromand
Rødbeder i flere former
Persilleolie og gul sne

Beklager billedkvaliteten, der var ikke lys nok til iphone-fotos.. :)  Man kan ikke rigtig se tartaren som gemmer sig under rødbederne som er dels crispy og dels syltede. Vi glemte den gule sne, så den må I tænke jer til (revet frossen æggeblomme). Det smagte fantastisk!


Hovedret
Bøf Wellington med fois gras a la Price 
Pommes Anna
Sauterede grønsager & demi glace

Det her var SÅ godt. Kødet var perfekt og det smagte virkelig fantastisk - det kan godt anbefales. Jeg har tit tænkt på at vi skulle prøve at lave det, fordi de altid laver det når vi ser "Hells Kitchen" med Gordon Ramsay, men altså det er jo ikke en billigt stykke kød, så nu var anledningen der og alle var enige om at det var supergodt. Vi har dog kun brugt 50 g fois gras og ikke 200 g som der står i opskriften. 
Sovsen - demi glace - er lavet på en fond der er kog ind i dagene før med okseben osv. 


Dessert
"Chokopagne" a la Cakeateer ;) Inspireret af Mette Blomsterbergs opskrifter dog.
Chokoladefondant med blødende hjerte
Champagnemousse med skud af lime
HansensVanilleis med glaskaramel


En lille symfoni af søde sager. Champagnemoussen har fået en limegelé på toppen, lidt limeskal og sølvglitter. Den er meget mild i smagen og bliver lidt overdøvet sammen med chokoladefondanten, men fungerer godt som "starter". Chokoladefondanten er lavet med Valhrona chokolade som har en kraftig smag og er VIRKELIG god sammen med den gode vanilleis. 

Limegeleen er lavet på samme måde som du ville lave enhver anden frugtgele - jeg tog lidt limesaft og limeskal og kogte sammen med lidt sukker (det var på slump, så ingen mængder, desværre). Derefter blandede jeg et par blade husblas i den varme masse. Lod det køle og så med det samme ovenpå moussen der allerede var i køleskabet.

Godt nytår! :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar