lørdag den 30. august 2014

Ridecenter-temakage


Så ringede min veninde og skulle til fødselsdag hos manden der har alt. Hvad gir' man ham så? En kage! Han bor på en gård i Nordsjælland hvor der er rideskole og des lige så det skulle være temaet - og hvis jeg så også lige kunne lave en flyver for han fik vist et gavekort der involverede noget med en flyvetur (?!).. 

Nåja men det blev så chokoladebunde med appelsinmousse og så nær-ved-søvnløs-nat over hvordan pokker man laver en bygning og heste og så videre :) Sådan er det altid med mig. Jeg bekymrer mig meget om de kager - jeg kan sagtens sætte mig ind i at de i Bagedysten tuder over en kage, selvom andre mennesker synes det er fjollet. 

Opskrift på appelsinmousse (baseret på Momses' Univers' opskrift):
750 ml fløde 
3-4 økologiske appelsiner (ca. 2 dl. saft og 3 spsk. fintrevet skal)
75 g sukker 
1 vanillestang
6 blade husblas
3 bægre past. æggehvider
1 økologisk citron 

Opblød husblassen i koldt vand.

Pisk fløden og vanille stift. Vend flødeskummet med appelsinsaft og appelsinskal. Sæt på køl og lad næsten stivne. Alternativt sæt i fryseren i ca. 10 minutter.

Pisk æggehvider og sukker hvidt og luftigt.

Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smelt husblassen med citronsaft over vandbad. Lad afkøle let.

Tag 2 spsk appelsinskum og rør i den smeltede husblas. Vend det med det øvrige appelsinskum. Vend æggehviderne i appelsinskummet.

Sæt på køl nogle timer indtil moussen er stivnet.

Jeg dryppede bundene med Grand Marnier og smurte den nederste bund med appelsinmarmelade i et tyndt lag før moussen kom på og fik lov at sætte sig natten over. 


Staldbygningen har et par K3'ere, jeg bliver nok ikke bygningskonstruktør i det her liv, men det passer i farverne og jeg synes hestene blev gode og jeg véd kagen smager godt, ligesom det der nougatkrymmel der er på toppen på "springbanen" smager virkelig godt. Jeg håber meget han blev glad for kagen på sin fødselsdag, ham der manden der har alt. 


4 kommentarer:

 1. Hejsa håber at det er okay at jeg lige stiller et spørsmål... Græsset som ligger omkring kagen og hegnet osv. er det også fondant?? Eller?? Hvad har du brugt til at lave det??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte, det er helt i orden! Græsset er smørcreme og lavet med en græstyl. Kunne også laves i Royal icing :)

   Hilsen
   Lise

   Slet
  2. Tak for svar... Har du opskriften på sådan en smørcreme?
   Er begge dele lige nemt at arbejde med?

   Slet
  3. Ja: http://cakeateer.blogspot.dk/2011/09/frosting.html
   Smørcremen er lettere at arbejde med hvis det ikke er detalje-arbejde, ellers er det royal icing.

   Slet