Kagen blev enormt fugtig og lækker. Dog kunne den godt have haft en kraftigere chokoladesmag til at spille op til moccafrostingen. Jeg synes dog dejen var noget tynd i det, så jeg tror hvis jeg laver den igen, så tweaker jeg lidt på ingredienserne og pisketiden, men nu får I den som den blev lavet:
Chokoladecupcakes II (nok til ca. 36 stk!):
100 g god chokolade 70%
3,5 dl varm kaffe
6 dl mel
3,5 dl kakao pulver
1 tsk natron
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt (udelad hvis du bruger saltet smør)
3,5 dl rørsukker
1,5 dl farin
4 store æg
0,75 dl vegetabilsk olie
3,5 dl creme fraishe
2 tsk vanille (jeg brugte 2 vanillestænger)
113 g smør (smeltet)
Hak chokoladen og tilsæt den varme kaffe. Lad det stå og smelte sammen, tilsæt så det smeltede smør.
Si og bland mel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt. Pisk æg i røremaskinen indtil konsistensen tykkes lidt. Tilsæt olie, cremefraishe, vanille, chokolade-smør-kaffe-mix. Rør til det har en ensartet struktur. Tilsæt mel-blandingen og pisk til det er blandet godt.
Kom dejen i formene og bages ved ca. 180 grader i ca. 20 minutter.
180 g usaltet smør, stuetemperatur
6-9 dl flormelis alt efter hvilken konsistens man går efter
afkølet espresso, man kan bruge instant kaffe der røres i lidt lun mælk, men det gir' ikke den samme smag.
Røres længe til konsistensen er ensartet.
Her er brugt en Wilton 1m tyl til swirls og roser.
Arrrrgh 36.... vi fik 48!! Men det er 48 gode cupcakes <3
SvarSletWow det var mange! Jeg plejer at få 36 ud af det synes jeg. :) Godt de smagte! Jeg har lavet Oreo-cupcakes i dag - mega hit! :)
SvarSletHvor mange cupcakes er der frosting til med denne portion?
SvarSletOg hvor meget espresso snakker vi om? 1/4 dl? 😊
SvarSletOg hvor meget espresso snakker vi om? 1/4 dl? 😊
SvarSletHej Trine! Det er svært at svare på for det kommer helt an på hvor store swirls du laver og mht hvor meget espresso så kommer det an på hvilken konsistens du går efter - 1/4 dl er meget fornuftigt. Med alm swirl får jeg frosting til 16-22 cupcakes med denne mængde.
Slet