onsdag den 28. november 2012

Citron Cupcakes


Jeg har længe gået med et ønske om at lave en citroncupcake. Der er en del mennesker der synes at frostingen på toppen godt kan gå hen og blive meget sød, derfor tænker jeg at næst efter gulerodscupcaken med ostefrosting, som er meget populær fordi ostefrostingen er meget frisk og lækker, så må noget med citron da kunne give den der balance imellem det meget søde og det syrlige eller friske. 

Jeg har fundet inspiration til en opskrift på Annettes Favoritter (hun har også en webshop, tjek det ud). Jeg har dog tweaked med nogle af de fif jeg har erfaring for giver en lækker kage og det slog heller ikke fejl denne gang.

Opskrift til 24 cupcakes: 

370 g mel
2½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
113 g smør (stuetemp.)
400 g sukker
2 store æg (stuetemp.)
3 dl sødmælk
1 dl creme fraishe (kan udelades - tilsæt ½ dl mælk mere)
1½ dl frisk presset citronsaft 
Frisk revet citronskal fra 3 økologiske citroner 
Kornene fra 1 vanillestang

Smør og sukker piskes godt. 
Æggene tilsættes et ad gangen, pisk langsomt efter hvert. 
De tørre ingredienser sigtes sammen i en skål. 
Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og mælken samt creme fraishen. 
Skrab siderne på skålen hvis nødvendigt. Pisk det til en ensartet masse. 
Tilsæt citronsaft samt citronskal og pisk det langsomt sammen. 

Som altid fyldes formene 2/3 op og bages i oven (ikke varmluft) ved 180 grader i ca. 18 minutter. 

Frosting:
200 g blødt usaltet smør
ca. 300 g flormelis - jeg ændrer rask væk på mængden hvis jeg ikke er tilfreds med konsistensen.. 
Citronsaft 
Evt. lidt lun mælk hvis du synes citronsmagen er ved at tage over.
Evt. citronskal til pynt hvis du lyster 

Pisk først smør og flormelis, tilsæt citronsaft lidt ad gangen. Pisk det godt sammen ved høj fart.

Jeg gjorde dét da de var afkølede, at jeg skar toppen og lidt af midten af kagen ud, så jeg kunne fylde mere frosting 'inden i' kagen og for dem der er vilde med frosting var det et hit.

Jeg pyntede med frisk revet citronskal og en enkelt Dr. Oetker stjerne.

Stort hit både i børnehaven og på arbejdet. Dejlig både luftig og fugtig kage og frisk smag af citron.
De kan sagtens holde i køleskabet til dagen efter, faktisk blev de lidt bedre af det, men de vil gerne i en beholder eller have film over sig. :)

1 kommentar:

  1. De ser meget flotte ud de cupcakes. Jeg er selv stor fan af citron i kager. Jeg bager ofte disse: http://www.madabc.dk/Citron+marengs+cupcakes.aspx?id=0&q=citron+cupcakes&dbid=a2ce50fe-53f3-48b6-94cc-2a6b64f34f14&t=128538792200000000
    men det er rart med noget afveksling i forhold til marenstoppen. Så disse skal da helt sikkert prøves ved lejlighed.
    mvh Dorthe

    SvarSlet