fredag den 4. januar 2013

Julecupcake


Ja, jeg ved det godt. Det er ikke december og det er ikke jul mere. Tro mig, jeg havde alt for meget i december til at kunne nå at lave cupcakes, men til gengæld havde jeg fri her i starten af januar, så fik jeg lavet mine julecupcakes og de er super gode, så du kan gemme opskriften til næste år!

Og de er også nemme! I modsætning til mange andre cupcakes, skal der ikke arbejdes med smør i stuetemperatur osv., det hele skal stort set bare blandes sammen, se selv:

Julecupcakes, nok til ca. 18 stk.
175 g smør
175 g rørsukker
3 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
revet skal af 1 appelsin
2 spsk mælk
2 spsk espresso (kan udelades, erstat med 2 spsk mælk mere - du kan også bruge frysetørret kaffe, så skal du også bruge lidt mere mælk)
1 tsk kanel
Korn fra 1 stang vanille eller 1 tsk. vanilleestrakt

Frosting 
- denne frosting vil jeg kun til pynt som på billedet. De cupcakes man skal spise, vil jeg nok vælge at lave enten en ostefrosting eller den klassiske smørfrosting til.
4 spsk appelsinsaft/juice
1 bæger past. æggehvide
175 g flormelis

Opvarm ovnen til 180 grader.

Smelt smør og lad det køle af i 5 minutter. Tilsæt evt. espresso.
Hældes i røremaskinen sammen med alle de andre ingredienser og piskes til ensartet masse.
Se nemt, nu er du klar til at komme de i wrapperne i formene og så skal de bages i 16-18 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. Kom først frosting på når de er HELT kolde.

Pyntefrostingen her er lidt mere besværlig faktisk. Kom æggehviden og appelsinjuicen i en skål og si flormelis i. Sæt det over et vandbad og pisk med elpisker i 7 minutter indtil det skinner og kan lave små toppe. Tag det af varmen og pisk i yderligere 2 minutter indtil det er kølet lidt af.

Nåja, og så har jeg lavet små fondant-julegaver. Det tog en times tid og er noget værre pillearbejde, men hyggeligt jo! Selve frostingen er bygget op på et lille kræmmerhus og pyntet med de klassiske sukkerkugler i forskellige størrelser og farver.

Glædelig jul ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar