søndag den 19. oktober 2014

Æbletærte i amerikansk stil

Jeg elsker bare æbletærte med flødeskum/creme fraishe/vanilleis. Jeg har prøvet en del opskrifter og leder lidt stadig efter den perfekte, men den her er et godt bud. Den stammer vistnok fra programmet Annemad hvor hun besøger New York og Magnolia Bakery, hvor Carrie har gjort cupcakes verdenskendte.

Æbletærte til ca. 6 personer
Ca. 1½ kg. æbler
100 gr. smør
1½ dl. sukker
2 tsk. kanel
2 spsk. citronsaft
2 spsk. maizena

Mørdej til bund og top:
6 dl. hvedemel
¼ tsk. bagepulver
250 gr. smør
½ dl. kold vand
1 æg og 2 spsk. vand til pensling

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem groft ud i tern eller både alt efter hvad du foretrækker.
Smelt 50 gr. smør i en tykbundet gryde. Tilsæt æblerne, og lade dem simre i 6-8 minutter, mens der røres rundt. Tilsæt sukker og kanel og lad det simre yderligere et par minutter, så sukkeret smelter og danner karamel på æblerne. Bland citronsaft og maizena, bland i æbleblandingen og lade det afkøle helt.

Mørdej:
Smuldr den kolde smør i melet og bagepulveret. Når blandingen ligner krummer, så tilsæt lidt koldt vand ad gangen, indtil dejen lige akkurat bliver lind og kan samles. Del dejen i 2 dele, pak dem ind i film og læg dem på køl.

Smør et tærtefad og drys med mel.
Rul den ene del af mørdejen ud og beklæd tærtefadet.
Hæld æblefyldet i en si, så det meste af den flydende sukkerblanding løber fra.
Hæld æblefyldet over i tærtefadet.
De resterende 50 gr. smør og fordeles i små klumper hist og pist oven på æblefyldet.
Rul den anden del af mørdejen ud, og læg det på tærten som et låg. Pres let ned på æblefyldet og lav en nogenlunde ensartet kant.
Prik små huller i mørdejs låget.
Pisk ægget og vandet let og pensl låget.
Drys med lidt sukker/kanel.
Bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader. Tærten er færdig når låget er sprødt og gyldent.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar