søndag den 6. juli 2014

Hasselnødde-knas cupcakes med karamel frosting

Ferietid på arbejdet og så skulle kollegerne forkæles med en ny type cupcake. Jeg har set et fantastisk billede af det på nettet (se længere nede) og tænkte at det så bare så dejligt ud, men da jeg så skulle lave dem, så drillede ALTING bare, så det blev lidt min egen version i stedet for den som jeg havde set, men nu får I hele opskriftscirkusset, så kan I selv finde ud af hvad det skal være.


Chokolade cupcakes med hasselnøddeknas og karamelfrosting 

ca. 12 cupcakes
130 g mel
200 g sukker
65 g kakao
½ tsk bagepulver
knsp salt
115 g smeltet smør
2 store æg
vanille
2 tsk frysetørret kaffe
165 ml varm kaffe
100 g hasselnødde knas (eller andet knas-drys)

Bland de tørre ingredienser i en skål. Pisk smeltet smør (lunken), æg og vanille og tilsæt de varme ingredienser skiftevis med kaffen. Bland til det har en ensartet struktur. Dejen vil være tynd, så den kan hældes. Bages 16-20 minutter ved 175 grader (ikke varmluft) - tjek med en tandstik om de er færdige. Køles HELT før der kommes frosting på.

Chokolade-cupcaken bliver en smule mere kompakt end jeg er glad for, men det er en smagssag. Hvis man hellere vil have en luftigere cupcake, kan man sagtens bruge min anden yndlings chokolade cupcake opskrift.

Karamel frosting
5 store æggehvider
300 g sukker
250 g smør usaltet, stuetemperatur
vanilleessens
100 g dulce de leche (karamelsnask)

Æggehvider og sukker piskes over vandbad, til det når 66 grader c. Pisk herefter i køkkenmaskinen i 10 minutter, eller til det er kølet helt af (det tager tid!). Tilsæt langsomt det bløde smør under piskning. Fortvivl ikke hvis det skiller, bare pisk videre. Tilsæt vanille og karamel.

Her var det så det gik galt for mig, for jeg tror ikke den var kølet helt af og det vil sige da jeg kom smørret i blev den blød og løbende og jeg kunne IKKE få struktur i frostingen igen :-( Jeg tabte slaget og måtte lave en almindelig smørcreme med karamel. Det betød at jeg ikke kunne lave cupcaken med crunch på siderne som jeg havde set:

Fra Bakers Royale 

Chokolade-topping:
100 g chokolade
4 spsk piskefløde
4 spsk flormelis
5 spsk vand
Chokolade og piskefløde smeltes over vandbad. Rør ikke i det før det er smeltet. Tilsæt flormelis og vand og rør til ensartet masse.

Nå, men jeg valgte at komme chokolade ovenpå cupcaken, crunch på og så topping efterfølgende og de smagte fantastisk, men jeg tror de ville have været ENDNU bedre hvis den der frosting havde villet som jeg ville.. :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar