Blåbær cupcakes og jordbær cupcakes
Det er den samme grundopskrift, blot tilsat jordbærpure eller blåbærpure.
1 ps frosne blåbær/jordbær koges med lidt sukker (½-1 dl), korn og stang vanille, skal af 1 citron og citronsaft. Blendes og sies (kun blåbær). Stilles på køl.
320 g mel
2½ tsk bagepulver
Lidt salt
2 vanillestænger
120 g smør (stuetemperatur)
325 g sukker
2 store æg (stuetemperatur)
3 dl sødmælk eller 5 dl creme fraishe
Smør, vanillekorn og sukker piskes hvidt. Æggene tilsættes ét ad gangen, pisk imellem. Mel, bagepulver og salt sies sammen i en skål og tilsættes skiftevis med mælken/creme fraishen. Tilsidst tilsættes blåbær/jordbærpureen. Hold lidt tilbage hvis du vil have noget tilsat til frostingen.
Bages i en 160 grader varm ovn 15-20 minutter. Køles helt af før de dekoreres med frosting mv.
Facebook-cupcaken er dekoreret med citron/creamcheese frosting:
125 g usaltet smør (stuetemperatur)
180 g philadelphia naturel
4-500 g flormelis (mængden justeres efter ønsket konsistens!)
skal og saft af 1 økologisk citron
Evt. lidt blåbærpure - obs, det kan godt blive lilla!
Det hele piskes roligt sammen indtil den ønskede konsistens er opnået og det kan pipes på kagen.
Twitter-cupcaken er dekoreret med en jordbærfrosting:
125 g usaltet smør (stuetemperatur)
4-500 g flormelis
1 dl jordbærpure
evt. lidt vanilleessens
Det hele piskes roligt sammen indtil den ønskede konsistens er opnået og det kan pipes på kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar