lørdag den 12. april 2014

80 års påskefødselsdag

Min papbedstemor Else fyldte 80 år i dag og havde ønsket sig en kage, så det fik hun selvfølgelig. Da vi er lige op til påske, fik hun én i påskefarver.


Bundene er chokoladebundene som jeg genbruger meget for tiden. Bundene er dryppet med Grand Marnier og så er der appelsinfileter i bundlaget og appelsinmousse. Øverste lag indeholder chokolademousse. Blomsterne er faktisk lavet med sugarpaste frem for fondant denne gang. Sugarpaste kan rulles meget tyndere end fondant og kan så stadig arbejdes med uden at gå i stykker som er tilfældet med fondanten. Til gengæld smager de ikke af så meget og er meget delikate - altså de splintrer når de går i stykker. 

Blomsterranken over Elses hoved synes jeg var meget hyggelig. Det tog en evighed at lave, men jeg synes resultatet blev godt. Bænken var en hovedpine. Jeg havde lavet en anden version først, men den kunne ikke holde til at den gamle dame sad på den, så bøjede "brædderne" og det så forfærdeligt ud. Det er faktisk derfor hendes hånd er oppe i luften. Den skulle have hvilet på armlænet, men det blev så ikke tilfældet med den her version, så nu holder hun en sommerfugl i stedet - det blev nu også en ret fin løsning. Og så skete det forfærdelige faktisk, at Else drattede ned af bænken under transporten - panik! Heldigvis gik hun ikke i stykker, så jeg kunne sætte hende på plads på bænken igen da vi kom frem.. pyh! 


Tænk at blive 80 år - dvs. at være født i 1934 - sikke en turbulent tid at komme til verden i. Tillykke med fødselsdagen Else, vi håber at kunne fejre dig når du bliver 100 år ligesom din mor gjorde det! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar