søndag den 8. september 2013

Den heldigste dag!

7 * 9 * 13

Som det meste af landet, var vi til bryllup i lørdags! Min mands bedste ven og barndomskammerat havde sammen med hans kæreste fundet ud af, at det da skulle være dér at knuden skulle bindes og selvom der var tale om lidt kort varsel (et par uger - og indbydelse på sms selvfølgelig), så troppede vi selvfølgelig op og jeg efterkom med glæde brudens ønske om bryllupscupcakes på opsats til lejligheden.



Her er det vanillecupcakes med rabarberfrosting og nederst på opsatsen er det marcipan-cupcakes med hindbærfrosting. De var rigtig flotte på opsatsen og vakte glæde hos gæsterne, så det var dejligt at være med og være vidne til.

Rabarberfrostingen er inspireret af Kitchen Konfidence:
300 g rabarber i tern
2 vanillestænger
113 g usaltet smør (stuetemperatur)
1 pk flormelis (mængden varierer alt efter hvilken konsistens du vil have på frostingen)
Saften fra 1 citron
Skallen fra 1 citron
2½ dl vand

Rabarbertern koges ca. 15 min med vand, citronskal og ½delen af saften, vanille (både korn og stænger - skil evt. kornene med lidt sukker). Sæt på køl. Når det er kølet ned, kan du mixe selve frostingen. Pisk smør og halvdelen af flormelisen på lav hastighed indtil det er ensartet. Tilsæt rabarberjuice og citronsaft og tilsidst flormelis indtil konsistensen er som ønsket.



Marcipancupcakes med hindbærfrosting (inspireret af Sarahs Kager)

Opskrift på marcipancupcakes, ca. 40 minicupcakes eller 20 almindelig størrelse
4 æg
240 g. sukker
2 vanillestænger
250 g. revet marcipan
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør

Forvarm ovnen til 180 grader
Æg, sukker og vaniljekorn piskes til en tyk skummende masse
Mel, revet marcipan og bagepulver blandes sammen
De våde og de tørre ingredienser blandes sammen og det smeltede smør tilsættes
Papirsforme sættes i muffinpanden og dejen fyldes i formene så de er ¾ fulde
Kagerne sættes i den forvarmede ovn og bages i 8-10 minutter for de små og 18-20 minutter for de store cupcakes.
Når kagerne er bagt, afkøles de helt, inden frostingen smøres/pipes på


Her pyntet med fondanthjerter med hvidt glimmerdust og lidt tekst med sølvmaling i toppen. 

Vejret var perfekt og det var en hyggelig dag hvor vi fejrede det smukke brudepar. 

7-9-13-remsen er en folkelig trylleremse til afværgelse af nemesis, som siges straks efter, at man har sagt noget overmodigt. F.eks. "Jeg har da stadig mit gode helbred, 7-9-13".
Trylleremsen 7-9-13 siges ofte i forbindelse med at banke under bordet. Et bank for hvert tal. Hvis man ikke lige har et bord eller blot noget træ i nærheden, kan 7-9-13 også siges i stedet for at banke.
7-9-13-remsen menes at være opstået i begyndelsen af 1900-tallet og eksisterer kun i Norden. Der findes ikke nogen hovedkilde til netop denne talkombination, men det ser ud som om, at disse tre tal er valgt, fordi de hver især har en meget tung symbolik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar