tirsdag den 21. maj 2013

Sommerlagkage

Ikke den store fancy-kage med fondant i dag, bare en helt almindelig god lagkage! Synes jeg ville dele den med jer fordi den blev supergod. Desværre havde jeg en masse at se til til min datters fødselsdag og fik ikke taget et ordenligt billede af den, så I må nøjes med det her:


Jeg har købt (ja, du læste rigtigt) lagkagebunde i dagens anledning. Hvis nogle af jer så prinsessekagen , så kan I måske forestille jer at jeg ikke havde det store behov for at bage mere dagen efter.. Så altså, købe chokoladelagkagebunde og de var meget fine. Bundene er dryppet med Cointreau og så lagt sammen med gammeldags lagkagecreme, jordbærpure og jordbærflødeskum samt friske jordbær.

Opskrift på lagkagecreme: 
5 dl sødmælk
40 g maizena
70 g sukker
3 æggeblommer
1 god vanillestang

Bland kornene fra vanillestangen med lidt sukker for at skille kornene ad. I 1 dl sødmælk blandes maizena, sukker og vanille. Rør godt og tilsæt æggeblommerne. De resterende 4 dl sødmælk varmes op til kogepunktet sammen med vanillestangen. Når mælken koger, tilsæt mælkeblandingen og rør godt til den tykner. Sæt på køl med film over, filmen skal helt ned og røre ved cremen så evt. kondensvand ikke løber ned i cremen.

Jordbærpuré og -flødeskum opskrift: 
Skal laves dagen før eller adskillige timer på køl i hvert fald.
200 g jordbær, friske eller frosne - lidt flere hvis du vil bruge nogle til pynt
50 g sukker (evt. lidt mindre hvis det er friske jordbær, de er tit lidt sødere)
1 vanillestang
2 plader husblas
Læg husblas i blød i koldt vand i en lille halv time. Kog jordbærene let med sukker og vanille. Blend dem med en stavblender. Vrid husblas for vand og lad dem smelte i den varme blanding. Sæt pureen på køl, gerne til næste dag.
Tag lidt af pureen og bland med en hårdt pisket flødeskum (pas på den ikke gryner). Mængden må du sjusse dig til alt efter hvordan konsistensen af blandingen bliver, den skal kunne pipes på kagen uden at løbe ud over det hele.

Tag lidt af pureen og smør på en eller begge bunde i kagen. Jeg gjorde det kun på den ene. Friske jordbær skæres i skiver og lægges i et tæt lag ovenpå pureen. Herefter kommes enten kagecreme eller jordbærflødeskum på og det omvendte i det andet lag. Jeg har toppet med kakaoglasur og frisk flødeskum på siderne af kagen og så er der lidt pynt med en gul royal icing, som jeg legede lidt med aftenen før.

Kagen smagte virkelig godt! Hvis man er til den slags - og meget børnevenlig - man kan evt. undlade Cointreuen hvis det er, men den gir den lidt kant. Hvis min mand ikke havde været indædt modstander af dem, ville jeg nok have kommet lidt knuste makroner i jordbærflødeskummet for at give den lidt ekstra struktur og crunch.

God sommer :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar