tirsdag den 19. februar 2013

Påskekage med lemon curd

Ja der er lidt tid endnu inden påske, men så kan I nå at afprøve opskriften ;)


Jeg går på et Wilton-kursus i øjeblikket. I princippet er det et "Tupperware-kursus" bare for Wilton-produkter og det er på ægte amerikansk lykkes dem at lokke jeg ved ikke hvor mange hundrede kroner ud af os kursusdeltagere. Præcis som Tupperware, så er mange af produkterne utrolig praktiske og smarte, men også utrolig dyre...

Vi øvede os på teknikker med smørcreme og det kom der den her lækre kage ud af. Opskriften er min mors gamle-gamle opskrift på sandkage som kommer herunder og så er den smurt op med en smørcreme (ikke Wiltons, for den kan jeg altså ikke fordrage!). Sidst er der pyntet med båndroser og blade.

Opskrift på mors sandkage
-til en 22-24 cm springform (min er 24 cm og jeg synes ikke den kage hævede ret meget, så hvis jeg skulle gøre det igen, vil jeg nok gå ned i en 20 cm form):

Ovnen varmes til 170 grader.

250 g mel
250 g smør
250 g flormelis
4 æg
1 tsk vanillesukker
Evt. 2-3 æbler og perlesukker samt mandler til pynt (ikke brugt her)

Fedtstoffet blødgøres (jeg gav den ti sekunder i microen), og røres sammen med flormelis. Æggeblommer tilsættes en ad gangen. Melet blandes med vanillesukker og tilsættes. Stift piskede æggehvider vendes forsigtigt i. Evt. æblestykker kan også vendes i her.
Dejen fyldes i en smurt, melet springform, drysses evt. med perlesukker og hakkede mandler.
Bages på ovnens nederste rille ved 170 grader i 1-1½ time. Min skulle kun have lidt over 1 time. Forsøg at lade være med at åbne ovnen før den første time ca. er gået, men vær opmærksom på ikke at bage kagen for meget, da den så bliver tør.
Kagen tages ud af formen når den er let afkølet og sættes til afkøling på en rist.
Kan fryses i op til 6 mdr. Optøes i fryse-emballagen 2-3 timer.

Jeg skar kagen over og fyldte en blanding af lemon curd og friskost - philadelphia - imellem lagene, men kun fantasien sætter grænser.

Smørcreme til opsmøring:
250 g smør (usaltet og stuetemperatur)
400-500 g flormelis
2 tsk wilton marengspulver - stabiliserer smørcremen og gør den lettere at få glat.
Her brugte jeg citronsaft som fugt til smørcremen og for at den skulle spille op til fyldet og gøre kagen lidt frisk.
Evt. vanilleessens
Smørcremen skal have en ret fast konsistens for at kunne bruges til opsmøring og roser osv. Når den har stået lidt, gør marengspulveret at overfladen bliver lidt sprød og evt. pynt bliver lidt fastere og derfor nemmere kan flyttes rundt på som der er behov for.

Flere båndroser:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar