mandag den 29. oktober 2018

Spøgelsesslottet

Min datters fritidshjem spurgte om jeg mon kunne/ville lave en kage til deres halloweenfest mandag den 29. oktober. Dét er også min datters fødselsdag, så der skal jeg alligevel lave kage til hendes klasse, dvs. jeg har alligevel gang i kagekøkkenet og så elsker jeg bare halloween, så jeg kunne jo kun sige ja.

Nu er der jo ret mange børn på institutionen så det skulle ikke være en lille kage. Jeg gik straks på Pinterest for at finde inspiration og fandt en kage med et slot på. Dét så fedt ud, så det besluttede jeg at lave.

Man kan ikke lave hele slottet i fondant, det ville veje alt for meget. Jeg kan heller ikke lave det af kage, det er for småt/detaljeret, så jeg måtte finde på noget andet. Det er lavet af det der hedder rice crispy treats. I kender måske rice crispys, det er et morgenmadsprodukt. Det blander man med smeltet smør og smeltede skumfiduser, så får man en masse man kan forme og som er meget let. Så skal det smøres op med en chokoladeganashe og så kan det overtrækkes med fondant. Som I måske kan læse jer til er det en lidt omstændig proces, men hvad gør man ikke for at få sit spøgelsesslot..I detaljerne ser I månen med flagermus, foran porten en rotte og dødningehoveder over porten.

Selve bjerget som slottet står på, er den vanvittig gode chokoladekage, som alle børn (og voksne) kan li'.

Jeg blev ret begejstret for den og det blev spist det hele - både slot og kage, så vidt jeg hørte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar