torsdag den 5. juni 2014

Fodboldkage!

Selvom man fylder 80 år kan man åbenbart godt være stjerne på det lokale old-boys hold, så da Arne fyldte 80 år på Grundlovsdag, havde hans kone bestilt fodboldkage til ham. Egentlig er han også frimærke-entutiast, så vi havde talt om at kombinere de to interesser, men indledningsvist kunne jeg ikke lige se hvordan jeg skulle få frimærker og fodbold til at blive en flot kage, så vi blev enige om at koncentrere os om fodbolden. Efterfølgende fandt jeg så på noget med frimærker..


Den der fodbold på midten troede jeg ville være nem at lave. Wrong. Først drillede den nye form jeg har købt til at bage en sådan type kage. Så jeg var nødt til at skære ret meget fra for at den kom til at se bare nogenlunde ud og det synes jeg var super ærgerligt. Så havde jeg tænkt at når man laver de der sekskanter, så er det vel bare at sætte dem på, de er jo netop lavet til denne type kage, så passer det vel sammen. Wrong. En del tilpasning og hjælp fra min søster måtte til før det lignede en bold..

For en gangs skyld er der noget på kagen der ikke kan spises, nemlig målene. Jeg har kigget på at lave dem ud af fondant eller chokolade, men havde ikke mod på det denne gang. Normalt arbejder jeg meget med fondant, men synes at netop denne kage skulle have en marcipankant, så det baksede jeg også noget med, men blev nogenlunde tilfreds med det.

Noget jeg til gengæld var meget tilfreds med, er frimærkerne som jeg har fået printet på sukkerpapir, klippet ud og så sat på kanten hele vejen rundt om kagen. Det blev så fint og jeg håber Arne var glad for det.

Indhold i kagen er efterhånden en klassiker, nemlig chokoladebunde, chokolademousse og hindbær/hvid-chokolade-creme. Opskrifter på det hele kan findes her på Oscars Lego-kage og LOL-kage.Ingen kommentarer:

Send en kommentar